תורת הריפוי המנטלי נשענת על כך שיש מיינד בתוך האיברים בגוף ואפילו בתוך התאים עצמם! המיינד הזה שבתוך התאים, באיברים, במרכזי העצבים, ברקמות – מגיב לכוח המחשבה – בייחוד שהוא טעון בהרבה פראנה!
הרעיון המרכזי של ריפוי עם כוח המחשבה הוא ש”מחלה” היא בעיה מנטלית מקומית באיבר! שימו לב – לא בעיה במיינד הראשי, אלא בעיה במיינד ספציפי של אותם חלקים חולים. והתיאוריה של ריפוי זה היא שכוח המחשבה מצליח לגבור על ה”מיינד המרדני” של התאים באיבר הלקוי ומצליח לאלץ אותם לשוב לפעילות נורמלית ותקינה.
מהזווית של ריפוי מנטלי – כל המחלות הן בסה”כ “פעולת מיינד” לא תקינה. מחלה זה לא חומר חולה אלא מיינד חולה שממשיך ומתגשם בחומר. מרפאים מנטליים לא מנסים לגבור עם המיינד שלהם על הגוף! ממש לא. הם יודעים שריפוי מתבצע רק כמיינד (מרכזי) מול מיינד (בתאים). אני חוזר: ריפוי זה ניצחון של מיינד על מיינד ולא מיינד על חומר.
הרופא המנטלי “נלחם” במיינד של התאים באיבר שהפסיק לתפקד כראוי, ולא מתעסק בבלאגן שהם חוללו. הוא יודע וזוכר דבר אחד – כשהמיינד בתאים מסתדר – התאים חוזרים לפעילות תקינה ומסודרת- המחלה נעלמת!
הגישה המנטלית של הרופא המנטלי כשהוא מרפא היא כזאת: “מיינד (באיבר) יקר, אתה יכול הרבה יותר מזה! אני מצפה ממך להרבה יותר מזה. אני יודע שהיה חסר לך את מה שאתה צריך (פראנה ואהבה) ובגלל זה התרשלת בתפקידך ואני אדאג מעכשיו שתקבל אותם במהרה. אני מבקש ממך לחזור לעבודה עכשיו. אתה חייב לחזור לתפקוד נורמלי ותקין.
צריך להסביר למיינד באיבר מה עליו לעשות ולא איך לעשות את זה. את זה הוא כבר יודע לבד. צריך לנמק ולהסביר כך שזה יהיה ברור. צריך לגרום לו להסכים ולרצות לחזור לעבודה וכל האמצעים כשרים לשם כך. המילים פחות חשובות – העיקר שתצליחו “להנדס” אותו. תזכרו שאתם מדברים אל “מיינד חי ואינטליגנטי”. זנ לא חומר מת. אין חומר מת בתוך הגוף החי. תזכרו שזה תמיד מיינד שמדבר אל מיינד – דרגה גבוהה ובוגרת מדברת אל דרגה קצת פחות מפותחת.
המיינד המרדני באיבר פועל כמו ילד חֲמוּץ פָּנִים, זוֹעֵף, נִרְגָּז וכָּעוּס, או כמו מישהו לא כ”כ בריא.. ועליכם למצוא את הדרך האינטואיטיבית להשפיע עליו ולרתום אותו בחזרה למשימה. אתם חייבים לפתות או לשדל אותו, לגעור או לנזוף, להנהיג או להוביל אותו- למצוא את הדרך שהוא יחזור לתפקוד ויפסיק למרוד.
אך כמובן – הדרך המופלאה ביותר להשיג את שיתוף הפעולה של מיינד בתאים היא לאהוב אותו! לאהוב אותו כמו שאתם אוהבים את הילד המרדן שלכם שקצת סטה מדרך הישר ועכשיו אתם, ההורים, מחזירים אותו למסלול. המיינד בתאים הוא למעשה מיינד לא כ”כ מפותח, כמו “מיינד תינוק” וכל שעליכם לעשות זה לחבק אותו, להבין את המצוקה, להבטיח לו שהוא יקבל את מה שהוא צריך ולגרום לו לשתף איתכם פעולה! הבנתם את זה – יש בידכם מפתחות כמעט לכל מחלה!
**הערה – אינני רופא וכל מה שנאמר כאן מתייחס למיינד, לכוח המחשבה ולתבניות המנטליות שמנהלות אותנו, וכמובן שברמה הפרקטית, כל מחלה או ליקוי דורשים הסתכלות והתייחסות רפואית**
** לקביעת סשן לריפוי מנטלי **