בואו נדבר רגע על גורל, מזל וקארמה
האם הכל רנדומלי ומקרי או קבוע מראש?
למה לחלק מהאנשים יש מזל טוב ולחלק מזל רע?
מה מזיז את המזל.
“צדיק ורע לו, רשע וטוב לו” – איך זה יכול להיות?
אחד נוכל, בריון עם מוסר מקולקל – נהנה מעושר ושגשוג. ושני, טהור מידות ודרך ארץ – סובל ממחסור, קטסטרופות וביש מזל – למה?
אנשים מאמינים שיש כוח עצום שכאילו מחלק פרסים ועונשים לאנשים ומדינות. כל אחד יודע שיש אירועים ודברים שאין לו שליטה עליהם והוא חסר כוח למנוע או לעצור אותם מלקרות. הוא מנסה, ואז מתוודֵעַ לכוח, שלא מגיע ממנו, שמתסכל את מאמציו וכאילו צוחק על האנרגיה שהוא הקריב לחינם. ואז, עם הזמן, בהדרגה, הוא מחליט להיכנע ולקבל את מרות הכוח אותו הוא לא מבין ומתחיל לקרוא לו בשמות כמו אלוהים, השגחה עליונה, גורל וקארמה.
מנגד, קיימת אמונה באחריותו הבלעדית של אדם לגורלו! שהאדם הוא יישות חופשית ומשוחררת היכולה לברוא את המציאות שלה בעצמה ע”י כוח אינסופי שנמצא בתוכו וכפוף לשליטתו.
ביהדות אומרים “הכל צפוי והרשות נתונה” אך המשפט הזה לא כ”כ מובן וכדאי לשפוך עליו קצת אור.
זה נכון – יש ויכוח עתיק יומין בין האמונה בגורל לרצון חופשי. אך האמת המפייסת, כמו תמיד, נמצאת איפה שהוא באמצע הדרך. לא שייכת לחופש הבחירה ולא לגזירה משמיים.
בואו נסביר איך זה עובד.
חוק הסיבה ותוצאה מושלם מדויק וצודק ותפעולו מאד קל להבנה – לכל סיבה יש תוצאה וביניהם חייב להתקיים שיווי משקל מופתי!
גם בעולם הנראה וגם בבלתי נראה.
חייו של אדם זה רכבת אחת ארוכה של סיבה ותוצאה. הוא זורע וקוצר את מה שהוא זרע. כל פעולה או סיבה מצידו (מחשבה, מילה או פעולה) חייבות להתאזן ע”י תגובה או תוצאה דומות (נסיבות, מציאות). האדם בוחר את הסיבה- זהו רצונו החופשי. זהו חופש הבחירה!! הוא אינו מסוגל לבחור, לשנות, למנוע או להסיט את התוצאה. זהו הגורל!! חופש הבחירה ניתָן ליזום סיבות, וה”גורל” הוא התוצאות שמעורבות בבחירות. זה נכון, כל אדם נתון לסיומות מסוימות, אך הוא זה שהנפיק את המנדט. תמיד.
עכשיו, יש כאלה שיבואו ויאמרו שאדם לא אחראי למעשיו כי אלה תוצאות אופיו עליו הוא לא אחראי מאחר וירש אותו בלידה. אך זה לא נכון! אופי מוכן מראש לא ניתָן בלידה, אלא התפתח במשך השנים ואפילו גלגולים רבים בהם הנשמה חזרה על אותם פעולות והחלטות. כמבצע של מעשיו וכחושב את מחשבותיו, האדם הוא היוצר של אישיותו, המעצב של אופיו וגורלו – האחראי הבלעדי למחשבותיו ומעשיו. יש לו את הכוח לעצור ולשנות אותם וע”י כך, לשנות את אופיו, ועם כל שינוי שהוא יבצע, בין אם לטובה או לרעה, הוא יקבע לעצמו גורלות חדשים, טובים או גרועים, בהתאמה מוחלטת לטבע מעשיו.
כל המחשבות והמעשים של האדם שוכבות נסתרות כזרעי מציאות בפינות החשוכות של המיינד, מחכות לעונה הנכונה לנבוט, לגדול ולהצמיח את פירותם. הדברים שהוא נפגש איתם והדברים שהוא לא מצליח להיפגש איתם – הם ההשתקפויות של עצמו. כאשר הגורל מופיע – האדם הופך לחסר אונים מולו ואי אפשר לברוח ממנו, לעצור, להתכופף ואפילו לא להתפלל שהוא יפסיק. קארמה זה חוק הפיצוי וההתחשבנות. מה שמגיע אליו זה תמיד הד מהדהד מהצלילים שהוא עצמו ניגן בפרטיות או בפומבי ע”י מחשבה, מילה או מעשה.
צדק מושלם נמצא בתוך ומסביב לכל הדברים! כל האנשים משמשים עבורו כלים המנגנים בָּתזמורת המושלמת של שכר ועונש. אין מה להאשים! מיותר להתלונן. על כל אחד, בנינוחות ורוגע, לקבל את חשבונו, להנהן לעצמו – כן, זה שלי – ובסבלנות, לשלם את חובו. לשלם ולהיות ודָרוּךְ לא לצבור חובות חדשים.
בואו נבין איך חוק הקארמה עובד.
ההווה הוא הסינתזה של כל העבר – של כל המחשבות שהאדם אי פעם הכיל בתוכו. לפעמים נדמה שהאדם הטהור נכשל וחָסַר המצפון משגשג ומצליח – עובדה שכאילו תולשת את האמת ממקומה ומביאה המון אנשים לדחות את תפעול חוק הצדק ולהכריז שהלא מוסרי משגשג ומצליח, אך חוק המוסר חי וקיים!
צריך לזכור, האדם הטוב לא היה תמיד טוב. הרע, לא היה תמיד רע. אפילו בחיים האלה, היו זמנים, בחלק לא מבוטל של מקרים, בהם האדם שעכשיו נחשב כטהור לא היה טהור. שזה שנחשב לאדיב ועדין, היה אכזר וברברי. ומנגד, זה שעכשיו אכזר, היה אדיב. זה שעכשיו לא טהור, פעם היה טהור. האדם הטוב שנסחף לפורענות היום קוצר את זרעי הרוע שהוא זרע בעברו. יותר מאוחר, הוא יקצור את את התוצאות השמחות של זרעיו הנוכחיים הטובים. בעוד שהאדם הרע היום, קוצר את פירות זרעיו הטובים שפעם נשתלו על ידו, ויותר מאוחר הוא יקצור את זרעיו הרעים הנוכחיים. כך גם בזוגיות חברים! זה שעכשיו טוען שהוא רוצה – הרבה זמן לא רצה! תבינו איך הקארמה עובדת ויהיה לכם הרבה יותר נחת ושלווה בלב 🙂